(+34)93 811 35 63

La lengua: la gran olvidada

limpieza-lengua

Quan ens raspallem les dents, la majoria de persones tendim a oblidar-nos d’una part fonamental de la nostra boca. Es tracta de la llengua, que també necessita la seva dosi d’higiene diària. I és que, per molt que no parem atenció a aquest punt, la correcta neteja de la llengua és vital per a evitar l’acumulació de més bacteris a la boca.

La llengua és un múscul que té un paper clau en la nostra boca, ja que realitza funcions en la masticació, la deglució, la parla i el sentit del gust. El seu dors no és llis. Té una superfície irregular formada per diferents solcs en els quals tendeixen a acumular-s’hi restes d’aliments que no han estat correctament eliminades. Tots aquests residus que no es retiren per si sols provoquen el desenvolupament de bacteris i la posterior aparició de l’halitosi i altres problemes bucodentals com la càries o la malaltia periodontal.

La manera més fàcil i ràpida de saber si una llengua està sana és observant directament el seu aspecte. De manera natural, la llengua és de color rosat. Per això, si quan treus la llengua notes una capa blanquinosa o groguenca que cobreix part del seu dors, senyal que hi ha algun problema. La llengua blanca sol ser sinònim, en la majoria d’ocasions, de manca d’higiene.

Per netejar adequadament la llengua, hem d’incorporar un nou element en la nostra rutina d’higiene: el netejador o raspador lingual. Aquest és un instrument que ha estat dissenyat específicament per a la llengua i serveix, per tant, per a eliminar les restes de la part posterior del seu dors.

El raspador lingual es pot comprar en farmàcies, grans supermercats o a través d’Internet. Atès que hi ha diferents marques i models, consulta amb el teu dentista quin és el producte que més s’adequa a les teves necessitats.

La frega amb raspador lingual s’ha de repetir diverses vegades per a assegurar-se que s’està netejant totes les parts de la llengua. I també s’ha de passar per banda i banda de la llengua i, després de cada passada, fer una esbandida amb aigua.

Els raspalls de dents tradicionals també poden usar-se per a netejar la llengua. En aquest cas, però, no és tan recomanable utilitzar-los perquè no ofereixen els mateixos resultats que els netejadors específics. Això es deu al fet que les truges estan pensades per a netejar una superfície dura com la dent i no un múscul més tou com la llengua.

Mantenir controlada la higiene de la llengua és una gran contribució per a la salut bucodental de qualsevol persona. No t’ho deixis passar. I si tens qualsevol dubte, com sempre, a Balust Odontòlegs estem a la teva disposició.

#SomBalust
#Sitges

Te mereces una bonita sonrisa

Queremos ofrecerte un servicio de calidad en todos los aspectos, cuidando los detalles para que tu experiencia sea lo mejor posible.

En búsqueda de
la sonrisa perfecta